Få en god viden om champagne

Kan du godt lide at drikke champagne nytårsaften og ved andre specielle lejligheder? Det er også nogle skønne bobler, som smager godt. Men hvor meget ved du om champagne? Hvis du har en begrænset viden om champagne, kan du med fordel læse med videre for at få mere at vide om denne dejlige drik. Har du brug for champagne, behøver du ikke selv at slæbe den hjem. Køb online i stedet og få champagnen direkte hjem til dig.

Hvad er champagne?

Inden vi dykker ned i detaljer om champagne, så er det bedst, at få styr på – Hvad er champagne? Mange bruger nemlig betegnelsen champagne om alle vine med bobler – de såkaldte mousserende vine. Men det er faktisk kun 10 % af alle mousserende vine, som er champagne. For at det er champagne, skal vinen stamme fra distriktet ved navn Champagne.

Opbevaringen foregår i en kæmpestor champagnekælder

I Champagne er der mere end 250 kilometer kældergange, hvor der opbevares intet mindre end omkring en milliard champagneflasker. Disse kældre er oprindeligt udgravet af romerne til et andet formål. Temperaturen i disse kældre er perfekte, da de er på cirka 10 grader. 

Derudover er der mørkt og fugtigt, hvilket også er ideelt for champagne. Lyset i kældrene er gult eller orange for at beskytte champagnen, da lys har en dårlig indflydelse på drikken. Champagne skal lagre i kælderen i minimum 15 måneder.

Ved du, hvad en muselet er? 

En muselet er den karakteristiske stålkurv, der sidder omkring champagneproppen. Den er blevet til i 1700-tallet for at holde champagneproppen stramt på plads under fragt.