Husk dette, hvis du skal ride på offentlig vej i mørket

Har du i sinde at ride på offentlig vej, når det er mørkt, er der flere ting, der er vigtige at huske. Det er nemlig ikke helt så sikkert, som hvis du befandt dig på en bane. Af denne grund er det også en god idé, at du kun rider på offentlig vej, hvis du er en erfaren rytter.

Hertil er det også vigtigt, at du er sikker på, at det er noget, som din hest rent faktisk er komfortabel med. Er du sikker på dette, er der dog også en række andre ting, der er vigtige at huske på, hvilket du kan læse mere om i denne artikel.

1. Sørg for altid at være opmærksom

Når du rider på offentlig vej på din hest, er det meget vigtigt, at du altid er opmærksom på trafikken. Blot et kort øjeblik, hvor du ikke er 100% opmærksom, kan ende med at få store konsekvenser. Undlad derfor f.eks. at betjene din mobiltelefon imens.

Hvis du ikke har den store erfaring med at ride på offentlig vej med din hest, kan det også være en fordel at få hjælp af nogen, der har. På den måde kan du suge en masse viden til dig, som kan hjælpe dig med at ride rundt på de danske veje.

2. Husk reflekser til dig og hest

Når du befinder dig på offentlig vej i mørke, er det vigtigt, at du gør opmærksom på dig selv. Det er der flere måder at gøre på, men hvis du rider på din hest, er det vigtigt, at du husker at have reflekser på, hvilket gælder for både dig selv, men også din hest.

Du kan med fordel vælge at tage en refleksvest på, da det sikrer, at du er nemt at se. Hertil så skal du også sørge for at købe en række reflekser til din hest, så den også altid er synlig. Har du endnu ikke gjort det, så køb reflekser til heste, inden du rider på offentlig vej.

3. Forsøg at undgå alt for trafikerede veje

Det kan være en god idé, at du undgår at ride på veje, der er alt for trafikerede. Der er nemlig ikke nogen grund til, at du udsætter dig selv og din hest for unødig fare ved at gøre dette. Forsøg i stedet at holde dig til steder, hvor der ikke er helt så meget trafik.